17 år og kørekort

Det er ikke noget nyt, at man nu som 17 år kan tage kørekort under samme vilkår som de 18-årige. Ja faktisk må du starte allerede når du er 16 år og 9 mdr. gammel. Det foregår på præcis samme måde som det altid har gjort. Dvs. man går til teori hos en kørelærer, man er i kravlegård, på glatbane og skal have mindst 16 lektioner i trafikken i en godkendt skolevogn. Du skal så aflægge en teoriprøve og en køreprøve og når denne så er bestået, må du køre bil med en ledsager som skal have mindst 10 års erfaring, (minimum 30 år gammel). Personen som skal sidde med under kørslen må ikke tidligere være dømt for alvorlige lovbrud i trafikken.

Den dag du så fylder 18 år, må du køre uden ledsager, uden du skal til en ny prøve eller lignende.

Gode erfaringer fra Tyskland

Man har gode erfaringer med 17-årige bag rattet i Tyskland hvor tiltaget har nedbragt antallet af ulykker med unge bag rattet.
Ideen med det hele er at, forældre på den måde har mulighed for i et helt år at præge og "opdrage" sine børn i trafikken, inden de som 18-årige må køre alene.

Det bliver den 17-årige bag rattet, der er ansvarlig for kørslen og for at overholde trafikreglerne, men den voksne ledsager skal selv kunne overtage rattet når som helst.

Bliv klogere på sikkertrafik.dk ved at trykke her!